Valokuvaaja Tommi Ulmanen
tommi.ulmanen@gmail.com
050 3387986

DOKUMENTAARINEN HÄÄVALOKUVAUS

Dokumentaarinen häävalokuvaus tarkoittaa koko hääpäivän tallentamista tarinamuodossa upeiksi valokuviksi.

Dokumentointi voidaan aloittaa morsiamen/sulhasen valmistautumisesta tärkeään päivään jo esim. kampaajalla hääpäivän aamuna tai kun vihkiseremonia alkaa. Häävalokuvaaja tallentaa vihkiseremonian upeiksi valokuviksi. Kun valokuvaus on uskottu taitavan valokuvaajan hoidettavaksi voivat hääparin lisäksi myös juhlavieraat keskittyä nauttimaan ainutlaatuisista hetkistä ilman matkapuhelimiaan ja tablettejaan.

Vihkiseremonian jälkeen päivää jatketaan hääjuhlan merkeissä aina pikkutunneille saakka. Valokuvaaja dokumentoi eri ohjelmanumerot, puheet ja tärkeät hetket joiden muistaminen / muisteleminen voi olla merkityksellistä kun aikaa on kulunut riittävän kauan. On tyypillistä että hääpäivän valokuvat nousevat sitä isompaan merkitykseen mitä enemmän aikaa on kulunut.

Häävalokuvaukseen kuuluu aina myös potrettikuvaus eli hääparin "virallinen muotokuva". Miljööpotretit ovat syrjäyttäneet perinteiset studiokuvat täysin. Nykyisin muotokuvat halutaan kuvata esim. juhlapaikan ympäristössä tai muussa kauniissa maisemassa. Kuvauspaikkaa valitessa vain mielikuvitus on rajana.

PARISKUNNAT

PERHEET

ODOTUSAJAN KUVAUS

VASTYSYNTYNEEN KUVAUS

VAUVAKUVAUS